EXPOZITIE FOTO – Romii din Romania

romitext11b

Expozitia e organizata de Asociatia Euro Foto Art si se intituleaza Salonul National „Romii din Romania”. Oradenii pot admira peste 200 de fotografii alb-negru si color, inscrise in concurs de artisti din Romania, Ungaria si Ucraina..

Asociatia Euro Foto Art isi dorea organizarea acestui proiect inca din 2011, insa nu a reusit pana acum deoarece parteneriatul cu Agentia Nationala pentru Romi s-a dovedit unul nereusit. Deoarece nici parteneriatul cu Centrul National de Cultura a Romilor din Romania nu s-a dovedit viabil, Asociatia Euro Foto Art a hotarat sa organizeze salonul de una singura.

Asociatia a mai organizat si Salonul National „Maghiarii din Romania” (2011), „Germanii din Romania” (2012) si „Evreii din Romania” (2013).

Premiile acordate  la Salonul National „Romii din Romania” au fost:

– Medalia de aur „Carol Pop de Szathmari”, sectiunea monocolor: „Lautarul”, de Nicoleta Cristina Paunas (Targoviste), iar la color: „Sfarsit de octombrie”, de Barcsa Sandor (Balc – Bihor).

– Medalia de argint, monocolor: „Urmele vietii”, de Haragos Zoltan (Targu Mures), iar la color: „Ferestre” de Bogdan Cristel (Bucuresti).

– Medalia de bronz, la sectiunea monocolor: „Stapanul Calului”, de Catalin Fudulu (Bucuresti), iar la color: „Ochi albastri”, de Gheorghe Petrila (Oradea).

Vernisajul expozitiei are loc miercuri, 8 aprilie, la ora 18, in Galeria „Euro Foto Art”.

Intrarea este libera.

Sursa: Oradea Press  www.oradeapress.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s